Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

«Ετήσια Γενική συνέλευση» ...Αθήνα 2 Δεκεμβρίου 2012Πραγματοποιήθηκε σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2012 στα γραφεία της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε η ετήσια γενική συνέλευση ,όπου εξελέγη πρόεδρος της Γ.Σ , ο κος.  Κατσούγκρης  Περικλής και γραμματέας η κυρία Πρινάρη Τζέσικα.

Αναγνώσθηκε ο οικονομικός απολογισμός του έτους 2012 και στην συνέχεια ο πρόεδρος  του Δ.Σ κος . Μοσκοβίτης Γεώργιος ανέγνωσε τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς.

Το σώμα της γενικής συνέλευσης απάλλαξε το Δ.Σ των ευθυνών της προηγούμενης χρονικής θητείας και ενέκρινε τον προϋπολογισμό αλλά και τις δραστηριότητες του Δ.Σ για την χρονιά του 2013.


       «Συμπεριληπτικά ο Απολογισμός έτους 2012 »

Προς τα μέλη της ΠΑ.Δ.Ε Μ.ΜΕ

Αγαπητοί φίλοι , αγαπητοί συνάδελφοι σας καλωσορίζω εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου στην ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση της χρονιάς του 2012.

Θα πρέπει να σας ενημερώσω για το τι πράξαμε και το τι κάναμε την χρονιά αυτή που φεύγει , που πιστεύω ότι ήταν η χειρότερη χρονιά όχι μόνο για τον κλάδο μας αλλά για όλο τον ελληνικό λαό.

«Η ανεργία έχει καταρρακώσει τους πάντες και τα πάντα με συνέπεια αρκετοί συνάδελφοι μας να βρίσκονται άνεργοι και το βιοτικό τους επίπεδο να έχει φτάσει σε ότι χειρότερο μπορούσαν να φανταστούν… και φυσικά αρκετοί από αυτούς να μην έχουν καν την οικονομική δύναμη να ταξιδέψουν και να δώσουν το παρών τους  στην σημερινή μας εκδήλωση…

Το Δ.Σ ήλθε σε επαφή με αρκετούς επιχειρηματίες του εκδοτικού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού χώρου για την εξεύρεση εργασίας αλλά οι προσπάθειες μας έπεσαν στο καινό μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι τα έσοδα σε αυτές τις επιχειρήσεις των Μ.Μ.Ε προέρχονται στο 80% από τις διαφημίσεις των προϊόντων.

Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τους πάντες και τα πάντα με αποτέλεσμα η ανεργία στον δημοσιογραφικό χώρο να έχει φτάσει στο κόκκινο.
Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο ..για να βρεθεί εργασία σε συναδέλφους μας και λυπούμαστε πολύ.».

Βλέποντας όλα αυτά το Δ.Σ πήρε την απόφαση να μειώσει στο 50% τις εισφορές από την συνδρομή του εκάστοτε μέλλους μας και όσοι πλήρωσαν ολόκληρη την συνδρομή τους (δηλαδή το ποσό των 100 ευρώ τα έτη 2010-2012) ,στην ανανέωση των νέων ταυτοτήτων της περιόδου (2013-2014) να είναι εντελώς δωρεάν.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να προτείνω στο σώμα της Γενικής μας συνέλευσης και να παρθεί απόφαση …οι άνεργοι συνάδελφοι μας έως και να βρουν εργασία, να μην υποχρεούνται να καταβάλουν την συνδρομή των 50 Ευρώ τις διετίας αυτής , δηλαδή 2013-2014.

Αγαπητοί φίλοι .

Την χρονιά αυτή πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με αρκετούς παράγοντες του νησιού μας μιας και έχουμε προγραμματίσει επ’ ευκαιρία των 10 χρόνων από τις ιδρύσεως μας
την Α’ έκθεση κρητικού τύπου .

Το Δ.Σ επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη κο. Αρναουτάκη Σταύρο , παράγοντες του Δήμου Ηρακλείου ,είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών  κο.Τσουρδαλάκη Αντώνη αλλά και άλλους φορείς όπως στον Δήμο Ηρακλείου με θέμα την διεξαγωγή της εκθέσεως .

Κατά την περίοδο του καλοκαιριού δεχτήκαμε πρόσκληση από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο και τον επισκέφτηκα στο σπίτι του όπου συζητήσαμε αρκετά θέματα που απασχολούν την ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε και έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρων και για την έκθεση Κρητικού Τύπου που διοργανώνουμε.    

Μας ζήτησε δε η έκθεση αυτή να μεταφερθεί σε εύλογο διάστημα πολιτικής ηρεμίας στην Αλεξάνδρεια και μετέπειτα στο Κάιρο, υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου.
Νέα χρόνια 2013

Αγαπητοί φίλοι αγαπητοί συνάδελφοι στο σημείο αυτό θα ήθελα με χαρά να προχωρήσω και να σας ενημερώσω για το τι προτιθέμεθα να κάνουμε στην νέα χρόνια .
Όπως σας είπα και παραπάνω ,τώρα και ένα χρόνο σχεδόν όλο το διοικητικό συμβούλιο έχει αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο για την επίτευξη μιας από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2013 στην Κρήτη και όχι μόνο.

Θα περιορισθούμε όμως στην Κρήτη για τώρα μιας και η Α’ Έκθεση Κρητικού Τύπου παίρνει σάρκα και οστά και η σοβαρότητα της αλλά και η πολιτιστική της σημασία έχει αγκαλιαστεί στο σύνολο της από την περιφέρεια Κρήτης και όλους τους δήμους του νησιού μας  καθώς επίσης και από την δευτεροβάθμια &  ανώτερη εκπαίδευση.
Θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο δήμος Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή που θέσαμε το αίτημα μας για την πραγματοποίηση της εκδηλώσεις μας αυτής μας χορήγησε  από τις 1 Φεβρουαρίου έως τις 24 του 2013 την αίθουσα εκδηλώσεων της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου που βρίσκετε στο κέντρο του Ηρακλείου.

Είναι πολύ σημαντικό για την ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε η παραχώρηση για τόσο μακρύ διάστημα στης πιο δημοφιλούς αίθουσας του νησιού μας για την πραγματοποίηση της εκθέσεως μας αυτής …..και φυσικά δεν περιοριζόμαστε μόνο σε αυτήν.

Τα εγκαίνια της εκθέσεως μας θα πραγματοποιηθούν στις 2 Φεβρουαρίου 2013  ημέρα Σάββατο στις 10.00 το πρωί και θα εγκαινιασθεί από τον περιφερειάρχη Κρήτης κο. Σταύρο Αρναουτάκη ,παρουσία όλων των εκπροσώπων του τύπου ,αλλά και των πολιτικών –στρατιωτικών και δημοτικών αρχών της Κρήτης, καθώς επίσης και από την αρχιεπισκοπή Κρήτης. 

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει   «Ημερίδα με θέμα ο κρητικός τύπος και η προσφορά του στην Κρήτη » και θα γίνει και η βράβευση 4 εφημερίδων της Κρήτης, μια σε κάθε νομό από την παλαιότητα έναρξης της έως και σήμερα καθώς επίσης και 1 εφημερίδας του Κρητικού τύπου της Αττικής.

 Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα ο τύπος και η συνέχεια του σήμερα .

Τελειώνοντας η ημερίδα θα γίνει η προβολή της  ταινίας από το αρχείο Κρήτης του  Γιώργου & Ηρώς Σγουράκη με θέμα ο «Τύπος από τον δίσκο της Φαιστού έως και σήμερα».   

Την Κυριακή το πρωί στις 3 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί σας καλούμε στην κοπή της βασιλόπιτας μας που θα πραγματοποιηθεί στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών που θα βρίσκετε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Και σε αυτές τις δύο σημαντικές εκδηλώσεις  αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι εννοείτε ότι πρέπει να είστε δίπλα μας και όλοι μαζί θα πρέπει να καταλάβετε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, σαν ένωση.

Θα πρέπει δε στο σημείο αυτό να σας ενημερώσουμε αλλά και να ευχαριστήσουμε όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες που για άλλη μια χρονιά συνεχίζουν τις σημαντικές εκπτώσεις στα μέλη μας.

Eπίσης σας ενημερώσουμε για άλλη μια φορά ότι όσοι θέλετε να επισκεφτείτε το ενυδρείο Κρήτης δεν χρειάζεται να πληρώσετε εισιτήριο εισόδου μιας και το Δ.Σ του αποφάσισε ότι , με την επίδειξη της ταυτότητας σας και ο έλεγχος της λίστας που τους έχουμε αποστείλει να αναφέρει το όνομα σας και η είσοδος σας είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Και μιας και αναφέρθηκα στην λίστα των ενεργών μελλών θα πρέπει να γνωρίζεται ότι 2 φορές τον χρόνο η ΠΑ.Δ.Ε  Μ.Μ.Ε στέλνει λίστα των ενεργών μελλών της στις εταιρείες που συνεργαζόμαστε για να υπάρχει άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτηση σας  στα μέσα του Ιανουαρίου και στα μέσα Ιουνίου του εκάστοτε έτους.

Αν δεν έχετε εφοδιασθεί την νέα ταυτότητα λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζεται  ότι δεν θα υπάρχουν τα ονόματα σας μέσα και δεν θα σας εκδώσουν κανένα εισιτήριο με παλιά ταυτότητα , για αυτό εσείς θα πρέπει να ενοχλείτε έγκαιρα εμάς για να την παραλάβετε και όχι εμείς εσάς …

Αγαπητοί φίλοι στο σημείο αυτό και μετά τον οικονομικό απολογισμό που θα ακολουθήσει από τους συνεργάτες μου –Ταμία ….σας ζητώ να απαλλάξετε επί των πεπραγμένων το Δ.Σ  για την χρονιά του 2012 …και να ψηφίσετε  με αίσθημα ευθύνης τον προγραμματισμό και τις ενέργειες μας για το 2013 που σας αναφέραμε…

Αλλαγή άρθρων καταστατικού ..

Αγαπητοί συνάδελφοι θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι σήμερα θα πρέπει να πάρει το σώμα της Γενικής συνελεύσεως και μια σοβαρή απόφαση .
 Σας ζητούμε να ψηφίσετε υπέρ τις αλλαγής ορισμένων άρθρων και παραγράφων του παλιού καταστατικού μας ,μιας που επιβάλετε να γίνει για την καλύτερη λειτουργία της ένωσης μας.

Σας ευχαριστώ πολύ, που είχατε την υπομονή να με ακούσετε… και για οποιαδήποτε απορία σας είμαι διαθέσιμος  να σας απαντήσω .

Γεώργιος Δ. Μοσκοβίτης
Πρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε
2 Δεκεμβρίου 2012

Στην πρόταση για αλλαγή άρθρων του Καταστατικού αποφασίστηκε να μην παρθεί καμιά απόφαση σε αυτήν την Γ.Σ αλλά στη έκτακτη  Γ. Καταστατική συνέλευση στις
3 Μαρτίου ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00.π.μ

Ο πρόεδρος                                                                                    η Γραμματέας
της Γενικής Συνελεύσεως                               
Περικλής Κατσουγκρής                                                             Τζέσικα Πρινάρη

                                                   Για το Δ.Σ
                                           Γεώργιος Κουτσάκης
                                        «Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου»


Κοινοποίηση στα Μέλη
& Μ.Μ.Ε

Λεζάντα φώτο «» από αριστερά ,ο Αντιπρόεδρος κος.Γιάννης Κατσαράκης ,η κα.Τζέσικα Πρινάρη ,
ο κος .Περικλής Κατσούγκρης προεδρος Γ.Σ ,ο πρόεδρος της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε κος Μοσκοβίτης Γεώργιος , η κα.Μάσσαρου Σοφία ο κος .Γιώργος Σγουράκης .και ο κος Γιώργος Παπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου