Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Αγώνες Κρητικής ελευθερίας.>>>ΔΕΊΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Αυτό το ντοκιμαντέρ θα έπρεπε να προβάλλεται σε όλα τα γυμνάσια της Κρήτης...όλα τα Κρητικόπουλα πρέπει να μαθαίνουν την ιστορία τους και να κατέχουν γιατί πρέπει να είναι περήφανα που είναι από το νησί των ηρώων..που κάποιοι επιβουλεύονται να την δουν «αυτόνομη και σκλαβωμένη»…. !!!!


"Αγώνες Κρητικής ελευθερίας" , μια κινηματογραφική τριλογία του Λευτέρη ΧαρωνίτηΜε την πτώση του Χάνδακα, το Σεπτέμβριο του 1669, τελειώνει μια πολυσήμαντη βενετσιάνικη κατοχή της Κρήτης τετρακοσίων εξήντα περίπου χρόνων και αρχίζει μια επαχθέστατη τουρκική που κράτησε άλλα διακόσια είκοσι οκτώ χρόνια. Μέχρι το 1897.

Η τουρκική σκλαβιά, που οι Κρητικοί δεν την αποδέχτηκαν ποτέ, ήταν σκληρή και αβάστακτη γιατί οι Τούρκοι συμπεριφέρθηκαν στον χριστιανικό πληθυσμό με απερίγραπτη βαναυσότητα.

Οι εξιλασμοί, τα καθημερινά βασανιστήρια, η αρπαγή των περιουσιών, οι ηθικές, οικονομικές, θρησκευτικές και κοινωνικές ταπεινώσεις από τους Τούρκους υποχρέωναν τους χριστιανούς της Κρήτης σε συνεχή αντίσταση και αλλεπάλληλες επαναστάσεις.

Κάθε γενιά σχεδόν προετοίμαζε και πραγματοποιούσε την δική της επανάσταση που πυροδοτούσε ακόμη η ασίγαστη αγάπη των Κρητών για ελευθερία και η συνεχής επαγρύπνηση των ανταρτών των κρητικών βουνών των περίφημων Χαίνηδων.

Όλη η περίοδος της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη γίνεται από το σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρωνίτη, μια μεγάλη κινηματογραφική τριλογία, με τον γενικό τίτλο «Αγώνες Κρητικής ελευθερίας».                                         ΔΕΊΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου