Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

ΑΘΗΝΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 «»»Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε


Παρουσία των μελών της Παγκρήτιας δημοσιογραφικής ένωσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Π.Ο.Κ.Σ η ετήσια Γ. Συνέλευση που για μια ακόμα φορά έτυχε της αδιαφορίας προσώπων ειδικά του λεκανοπεδίου Αττικής.

 Πρόεδρος της Γ. Συνελεύσεως εξελέγει ο κος. Κώστας Αντωνακάκης και γραμματέας η κα.Δήμητρα Γκαλονάκη που διεύθυναν άψογα την Γ.Σ.
Τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε έκαναν ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Μοσκοβίτης ( παραθέτουμε παρακάτω την ομιλία του)… και στην συνέχεια ο  νέος πρόεδρος Γιάννης κατσαράκης ανεφέρθη και στον προγραμματισμό εκδηλώσεων για την νέα χρόνια  αλλά και για το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει αυτήν την στιγμή στο Ταμείο της ΠΑ.Δ.Ε .Μ.Μ.Ε λόγω της απόφασης του Δ.Σ να μην εισπράττει λόγο της οικονομικής κρίσης την συνδρομή 2013-2014 από τα μέλη της.

Αφού εξέθεσε τις προτάσεις αλλά και τους προβληματισμούς του αποφασίστηκε ομόφωνα από την Γ.Συνέλευση τα ακόλουθα.

Α) Να πραγματοποιηθεί τον μήνα Ιανουάριο εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας με χοροεσπερίδα μεσημεριανές ώρες ,και η ημερομηνία και ο χώρος θα ανακοινωθεί στα μέλη με πρωτοβουλία του Δ.Σ.

Β) Να ζητηθεί από όλα τα μέλη που έχουν εκκρεμότητα οικονομική να προβούν στην αποπληρωμή του χρέους τους… « όσοι δεν έχουν παραλάβει ακόμα τις ταυτότητες 2010-2012»…παραλαμβάνουν αμέσως εξοφλώντας το χρέος τους και καταβάλλοντας το ποσόν των 10 euro παραλαμβάνουν για την διετία 2013-2014.

Γ) Από όλα τα μέλη να ζητηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 10 euro.

Δ) Όλα τα μέλη που δεν θα πάρουν και μετά από αυτή την έκκληση τις ταυτότητες τους δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν με καμιά ναυτιλιακή εταιρεία με σημαντικές εκπτώσεις όπως γίνετε τώρα και 10 χρόνια στα μέλη μας.

Μετά την αναδιοργάνωση του Δ.Σ από την παραίτηση του Γιώργου Μοσκοβίτη από την προεδρεία της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε, το νέο Δ.Σ σε σώμα είναι :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 »»  Κατσαράκης Γιάννης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ       »»  Μοσκοβίτης Γεώργιος
Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      »»  Χρυσός Εμμανουήλ
ΕΙΔ/ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  »»  Κογχυλάκης Εμμανουήλ
ΤΑΜΙΑΣ                      »»  Εμμανουήλ  Χαράλαμπος 
ΕΦΟΡΟΣ                      »»  Πυθαρούλης Εμμανουήλ
ΔΗΜ/ΣΧΕΣΕΙΣ           »»  Κουτσάκης Γεώργιος
                  

               ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ
             ΕΝΩΣΗ Μ.Μ.Ε. (ΠΑ.Δ.Ε  M.M.E)
         « Νέα διεύθυνση Γραφείων»  Θήρας 4
                           Τ.κ 131 23 ΙΛΙΟΝ
                         THΛ / FAX : 210-3845829
                    Email: pade.mme@gmail.com 

Τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε έκαναν ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Μοσκοβίτης ( παραθέτουμε παρακάτω την ομιλία του)

Aγαπητοί , συνάδελφοι .φίλοι και συνεργάτες.

Σας καλημερίζω στον τελευταίο απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου σαν πρόεδρος της.. μιας και όλοι γνωρίζετε ότι πριν δύο μήνες υπέβαλα την παραίτηση μου από πρόεδρος της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε για πολλούς σοβαρούς λόγους υγείας που δεν μου επιτρέπουν να είμαι αντάξιος του ρόλου μου αλλά και να συνυπάρχω στο Δ.Σ με όλη την δύναμη αλλά και με την δραστηριότητα των προηγουμένων χρόνων της θητείας μου…

Παραμένω στην τιμητική θέση του αντιπροέδρου και θα συμβάλω από αυτό το μετερίζι και όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου στην παραπέρα πορεία της ένωσης μας ,μέχρι την λήξη της θητείας του.

Πρίν προχωρήσω όμως στον απολογισμό της χρόνιας.. θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη απογοήτευση μου για την μη συμμετοχή των μελών μας στην Γενική αυτή Συνέλευση …και αναρωτιέμαι πραγματικά ,μήπως οι συνάδελφοι μέλη μας βλέπουν μόνο την ένωση μας.. σαν μια πηγή ‘’Μόνο τουριστικής εξυπηρέτησης τους’’ αδιαφορώντας για το εργαλείο εργασίας τους  –Ταυτότητα , αλλά και την ένωση που τους εκπροσωπεί ;;

Κρίμα ,διότι η ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε 10 χρόνια τώρα ,τα μέλη του Δ.Σ αγωνίζονται για όλους αυτούς τους συναδέλφους που σε κάθε παρεάκι κάνουν κριτική ,αλλά δεν έχουν την δύναμη και το κουράγιο να έλθουν εδώ στην Γενική Συνέλευση να εκφράσουν τα παράπονα τους,
 να κριτικάρουν ανοιχτά ,η ακόμα και να κάνουν προτάσεις για τυχόν παραλείψεις του Δ.Σ
η και λάθος ενέργειες που δεν τους βρίσκουν σύμφωνους.…. θα σας κάνω τον απολογισμό του έτους που διανύσαμε και φυσικά εσείς είστε οι αρμόδιοι να εγκρίνετε ,τα ότι κάναμε αλλά και να απαλλάξετε το διοικητικό συμβούλιο των ευθυνών του.

Όπως όλοι γνωρίζεται όλο το βάρος μας την προηγουμένη χρονιά το ρίξαμε στο να γίνει
η Α’ έκθεση κρητικού τύπου  από τις 2 έως της 22 Φεβρουαρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο και στην συνέχεια… να άρχιζε το δικό της ταξίδι ανά τον κόσμο.

Πραγματοποιήσαμε λοιπόν την έκθεση αυτή υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κρήτης και στην όλη αυτή προσπάθεια μας βρήκαμε συμπαραστάτες μας τον Δήμο Ηρακλείου με την Βικελαία Βιβλιοθήκη αλλά και το  

Στην όλη αυτή προσπάθεια για την επιτυχία της ‘Α έκθεσης Κρητικού Τύπου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τόσο σε εργατοώρες όσο και σε τρέξιμο από την μια Άκρη της Κρήτης έως την άλλη οι συνάδελφοι  Μανώλης Καβλεντάκης ,Μαρία Κουλτζή ,Νίκος Παπαδάκης ,Τζέσικα Πρινάρη , Γιάννης Κατσαράκης, Βασίλης και Παναγιώτης Δρόσος  αλλά και άλλοι συνάδελφοι που πίστεψαν στην όλη μας αυτή προσπάθεια  και η συνεργασία μας ήταν ότι καλύτερο.

Όσοι επισκέφτηκαν την έκθεση κατάλαβαν ότι αυτή η προσπάθεια  δεν σταματά εδώ !!!

Ήταν η αρχή για ένα ταξίδι του Κρητικού τύπου που μόλις άρχιζε.
Η όλη μας αυτή προσπάθεια έχει παγώσει αυτή την στιγμή λόγο της αλλαγής έδρας των γραφείων μας αλλά και την απαίτηση των οικονομικών υπηρεσιών με την έκδοση του Α.Φ.Μ της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε και την είσπραξη του ποσού των 10.000 euro που ενεκρίθησαν για την προσπάθεια και την οικονομική ελάφρυνση της ενώσεις μας με τα έξοδα που δημιουργήθηκαν για την Α’ Έκθεση Κρητικού τύπου .

Άλλωστε δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι αυτό το όνειρο της πραγματοποίησης της Έκθεσης Κρητικού τύπου το είχαμε προαναγγείλει στις 2 Φεβρουαρίου του 2007 στην εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας μας παρουσία του Πάπα & Πατριάρχη Αλεξανδρείας κκ. Θεοδώρου Β’ στο πλοίο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Aγαπητοί , συνάδελφοι .φίλοι και συνεργάτες υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κρήτης αλλά και με την Πανελληνία Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων η ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε  εντός του 2014 θα πραγματοποιήσει την Β’ Έκθεση Κρητικού τύπου στην Αττική και στην συνέχεια το ταξίδι της θα συνεχιστή και πάλι στην Κρήτη στους νομούς Χανίων-Ρεθύμνης & στο Λασίθι και βέβαια δεν θα σταματήσει εκεί.

Το επόμενο Δ.Σ που θα εκλεγεί το πρώτο τρίμηνο του 2015 θα πρέπει να ρίξει το βάρος του σε αυτήν την έκθεση… για να συνεχιστεί το πολιτιστικό της ταξίδι… και στο εξωτερικό όπου απόδημοι Κρήτες  έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρων για την έκθεση μας.

Όπως προανέφερα Αυτή την στιγμή υπάρχουν 10.000 ευρώ στο λογιστήριο  της περιφέρειας Κρήτης που έχουν εγκριθεί για την ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε που θα πάρουμε για να καλύψουμε τα έξοδα που έχουν γίνει αλλά και να μπορέσουμε να αποδώσουμε και να κάνουμε λογαριασμό με τον  συνάδελφο Μανώλη Καβλεντάκη που έβαλε από την τσέπη του για να μην αναβληθεί η εκδήλωση αυτή…. που έγραψε ιστορία στις δραστηριότητες της ένωσης μας…. που έγινε υπό την Αιγίδα της περιφέρειας Κρήτης αλλά και με την συνεργασία του εκδοτικού οίκου ‘’Τύπος της Κρήτης ‘’

Στις 3Φεβρουαρίου του 2013 κόψαμε την βασιλόπιτα μας στην αίθουσα ‘’Ανδρόγεω’’ όπου αρκετοί φίλοι αλλά και μέλη μας ,μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Aγαπητοί , συνάδελφοι .φίλοι και συνεργάτες.

Τελειώνοντας τον απολογισμό αυτό του  Δ.Σ θα ήθελα να πω δύο λόγια που αφορούν το πρόσωπο μου…. Και την δεκαετή παρουσία μου ως προέδρου της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε

Όπως όλοι γνωρίζεται η ιδέα της ίδρυσης της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε ήταν δημιούργημά μου και πίστεψα πολύ σε αυτό.

Αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες στάθηκαν δίπλα μου στα λόγια ,στην ιδέα στην πραγματοποίηση της Ένωσης μας ..και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ στον  πρωτοπόρο  ιδεολόγο  αλλά και ακούραστο  εργάτη της επιτυχίας της ένωσης μας που είναι ο Γιάννης Κατσαράκης .
Θέλω να του πω πολλά ευχαριστώ… γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν το Α και το Ω της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε.

Θέλω να πω πολλά ευχαριστώ και σε όλα τα μέλη που συνεργαστήκαμε στα διοικητικά συμβούλια κατά καιρούς.

Θέλω να πω πολλά όμως ευχαριστώ ,και στα μέλη της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε που με πολέμησαν προσωπικά είτε σαν μέλη του Δ.Σ ,είτε σαν απλά μέλη… και θα ήθελα κάποτε να κάνουν την αυτοκριτική τους και να πουν μέσα τους ..ΓΙΑΤΙ το έκαναν.

Εγώ το μόνο που θα πω και πάλι.. είναι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλα τα μέλη…. και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο διοικητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Γιάννη Κατσαράκη .

Η ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου…. και δεν μπορώ να σβήσω τίποτα από όλα αυτά τα χρόνια.

Σας ευχαριστώ .

Γεώργιος Δ.Μοσκοβίτης

Ιδρυτής της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε
Και πρώην πρόεδρος της επί 10 συνεχή έτη

ΑΘΗΝΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου